НАТО "сподобалося" питання флоту Росії в Україні. Хоч воно неактуальне

Понеділок, 8 липня 2002, 23:28
Генеральний секретар НАТО Джордж Роберстон сподівається, що після засідання комісії України-НАТО, яке відбудеться у вівторок у Києві на рівні послів країн-членів альянсу, до проведення самміту в Празі Україна і НАТО зроблять "ще більше на шляху розвитку двосторонніх відносин".

"Ми вже маємо дуже хороші відносини з Україною, якій ми сприяємо в подальшому розвитку реформ. Я сподіваюся, що з сьогоднішнього дня і до проведення самміту в Празі ми зробимо ще більше на цьому шляху. Після Праги наша співпраця повинна продовжиться", - заявив він в понеділок в аеропорту "Бориспіль" після прибуття до Києва.

Робертсон назвав візит, який почався в понеділок, важливим, оскільки він проходить в переддень п'ятиріччя Хартії про особливе партнерство. "Ми хочемо, щоб цей візит став не тільки подією для Києва, але і для всієї України", - зазначив він, підтвердивши намір послів країн-членів НАТО відвідати регіони України.

Відповідаючи на питання про проблему базування Чорноморського флоту Росії в Криму Роберстон сказав: "Питання Чорноморського флоту дуже цікаве. Але це питання суверенна Україна повинна вирішувати з суверенною Росією". З його слів, це питання не буде обговорюватися під час візиту.

Останній раз Робертсон як генеральний секретар НАТО був в Україні в червні 2001 року. Він був призначений на цю посаду в 1999 році.

Лорд Робертсон став 10-м генеральним секретарем Організації Північноатлантичного договору. Він змінив на цій посаді Хавьера Солану, який очолював НАТО з грудня 1995 року. Солана останній раз був у Києві як генсек НАТО з нагоди першої річниці підписання Хартії про особливе партнерство, в липні 1998 року.

56-річний Джордж Робертсон народився в шотландському місті Порт Еллен. До призначення на посаду генсека НАТО був державним секретарем з питань оборони Великобританії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування