У день приїзду Робертсона Кучма визначився з орієнтацією

Вівторок, 9 липня 2002, 17:16
Президент України Леонід Кучма своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 23 травня про інтеграцію України до євроатлантичних структур, у тому числі до НАТО.

Про це повідомив у вівторок у Києві заступник керівника управління з роботи з представництвами України і міжнародній інформації Головного управління з питань зовнішньої політики адміністрації президента В'ячеслав Яцюк.

Таке повідомлення представник адміністрації президента України зробив на міжнародній конференції на вищому рівні Україна-НАТО "П'ять років особливого партнерства: досягнення і перспектив" у зв'язку з критикою, яка прозвучала на адресу президента про те, що рішення РНБО від 23 травня досі не введене в дію і не оприлюднене.

"Критика була правильною, але єдина причина цього в тому, що рішення РНБО вводиться указом президента. Такий указ був підписаний президентом учора (у понеділок)", - сказав Яцюк.

Як повідомлялося, 23 травня на засіданні Ради національної безпеки й оборони під головуванням президента України Леоніда Кучми було прийнято рішення почати процес вступу країни до НАТО. На засіданні був схвалений проект довгострокової стратегії, який буде доопрацьований і затверджений президентом. Раніше повідомлялося, що Україна офіційно проінформує про цей документ НАТО 9 липня у ході візиту генерального секретаря альянсу Джорджа Робертсона.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...