Прокуратура робить собі піар на справі Гонгадзе, але не прислухається до потерпілої сторони

Четвер, 1 серпня 2002, 13:28
Генеральна прокуратура України не виконує законної вимоги Лесі Гонгадзе про визнання Робера Менара її представником у кримінальній справі про вбивство Георгія Гонгадзе, повідомив "Українській правді" адвокат Андрій Федур.

Він звертає увагу, що такі дії посадовців від прокуратури суперечать чинному законодавству України. Леся Гонгадзе визнана потерпілою у кримінальній справі по факту вбивства, і як потерпіла вона має право на те, щоб її інтереси відстоювали люди, яким вона особисто довіряє.

Федур акцентував увагу на тому, що "право вибору представника належить виключно самій Лесі Гонгадзе". "Відповідно до вимог чинного законодавства України ніхто не має права заборонити потерпілій мати того представника, якого вона сама бажає. А тому прокуратура просто зобов'язана винести відповідну постанову по справі і допустити Робера Менара до участі у справі", - вважає Федур.

Цього тижня Леся Гонгадзе звернулася до генпрокурора Святослава Піскуна з проханням допустити до участі у справі Робера Менара у якості її представника – представника потерпілої.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування