Бродський просить Рабиновича "розірвати" антисеміта Кучму

Четвер, 1 серпня 2002, 15:35
Лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський звернувся до голови Всеукраїнського єврейського конгресу Вадима Рабиновича та лідерів інших єврейських організацій України та світу з пропозицією організувати експертизу записів Мельниченка на предмет достовірності та наявності у висловлюваннях президента Кучми і екс-голови СБУ Деркача елементів "побутового антисемітизму".

Як повідомляє прес-служба "Яблука", Бродський хоче поширити коло людей та організацій, зацікавлених в розслідуванні всіх злочинів, інформація про котрі фігурує на плівках Мельниченка.

З пропозицією до Рабиновича Бродський вирішив звернутися після оприлюднення у вівторок епізоду із плівок Мельниченка щодо побиття народного депутата Олександра Єльяшкевича. Співрозмовники (за твердженням екс-майора, це Кучма і Деркач) використовують лайливу лексику: "Ото, *ля, еще жиденыш, *лядь!", "*бнуть! Пусть еврейка возьмут жиды!", "Пусть жиды жида!", "Добивай! Он, *лядь, получит, жидок!"

На думку Бродського, в сучасних українській та російській мовах лексичне значення слова "жид", на відміну від слова "єврей", є однозначно негативним та ксенофобським. Він пропонує з цього приводу поцікавитися матеріалами дискусії, котра декілька років тому відбулась у Росії після відомих антисемітських заяв генерала Макашова. Крім того, пише Бродський Рабиновичу, важливим є контекст розмови державних посадовців та інтонація голосу.

Бродський запропонував Вадиму Рабиновичу та лідерам інших єврейських організацій зажадати публічних пояснень від Кучми, Деркача та Мельниченка; звернутися до відомих у світі фахівців з аудіозапису – до тієї ж компанії "Бек Тек", котра вже встановила автентичність частини плівок – з проханням встановити, чи дійсно вказані антисемітські висловлювання належать Леонідові Кучмі. Якщо так, передати матеріали до Генеральної прокуратури.

Листи із проханням посприяти проведенню експертизи лідер "Яблука" направляє також Прем’єр-міністру Ізраїлю Аріелю Шарону, лідерам Всесвітнього єврейського конгресу, Європейського єврейського конгресу, Російського єврейського конгресу, народним депутатам України – євреям за національністю. Інформаційні листи буде також направлено президентам США та Росії, повідомляє прес-служба "Яблука".

Останніми тижнями газета "Столичні новини", яка належить Рабиновичу, розгорнула активну кампанію по викриттю елементів антисемітизму та ксенофобії в українській пресі.

Читайте також:

Замах на Єльяшкевича: Кучма давав команду Деркачу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...