Класичні антикучмісти знайшли ще один привід вивести народ з хат

Четвер, 1 серпня 2002, 16:47
Соціалістична партія Україна і Блок Юлії Тимошенко покладають відповідальність за аварію на шахті імені Засядька на президента України Леоніда Кучму та систему, створену за роки його правління.

"Всім зрозуміло, що це не ракети влучають в цивільні літаки, не шахти горять, не літаки падають — це агонізує система, збудована Кучмою", - ідеться у заяві СПУ, поширеній у четвер. У зв'язку з останніми подіями соціалісти закликають громадян "вийти із своїх хат, що з краю", щоб змінити "і систему влади, і людину, що її очолює".

"Ми запевняємо громадян України в рішучості припинити ганебну практику жертвоприношення шахтарів в ім'я збагачення оточення нинішнього президента", - зазначає СПУ.

Блок Юлії Тимошенко у своїй заяві поклав відповідальність за всі людські жертви внаслідок катастроф, що сталися останнім часом, на президента Кучму "вкупі з його бездарністю та безвідповідальністю".

"Ми звертаємось до Кучми з вимогою добровільно піти у відставку і, таким чином, відкрити шлях достроковим президентським виборам і тим політикам, що здатні зупинити цей жахливий хід подій та взяти на себе відповідальність", - говориться в заяві блоку.

Блок Юлії Тимошенко повторно звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина з вимогою негайно скликати позачергову сесію парламенту. "Депутати зобов‘язані обговорити трагедії, що сталися, заслухати відповідальних осіб та виробити програму невідкладних дій", - переконані члени БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News