Цензурою в Україні займеться Європейський суд з прав людини

П'ятниця, 2 серпня 2002, 12:19
Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу засновника радіо "Континент" до держави Україна.

Європейський суд з прав людини присвоїв реєстраційний номер 26419-02 справі "МЕДІА-ЦЕНТР проти УКРАЇНИ". Своїм рішенням суд зазначив наступне: "Суд розгляне вашу справу, як тільки це виявиться можливим. Розгляд здійснюватиметься на основі інформації та документів, представлених Вами до Суду".

27 червня 2002 року директор МЕДІА-ЦЕНТРУ (позивні радіостанції "Континент") Сергій Шолох звернувся із заявою до Європейського суду з прав людини. В заяві він звертається до статті 10 та статті 6 Європейської конвенції з прав людини та основних її свобод. Приводом для цього звернення стало позбавлення Національною радою з питань телебачення і радіомовлення права радіостанції "Континент" на мовлення на частоті 100,9 FМ та неефективний судовий захист порушеного права на свободу виявлення поглядів.

5 серпня 2002 року господарський суд міста Києва вже вдруге, але на цей раз колегіально, розгляне позовну заяву радіо "Континент" до Нацради. В своєму рішенні суд має врахувати положення статті 10 Європейської конвенції з прав людини – свобода виявлення поглядів.

Інститут масової інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування