Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко смажитимуть на повільному вогні

Понеділок, 5 серпня 2002, 14:15
Заступник генпрокурора Віктор Шокін вважає, що Генпрокуратура може зробити подання в парламент на позбавлення Юлії Тимошенко депутатського імунітету у випадку, "якщо до того часу, як збереться парламент, у нас будуть підстави".

Про це Шокін заявив в інтерв'ю газеті "Сьогодні".

Відповідаючи на питання про те, що Микола Обиход вже робив подання на Тимошенко, Шокін відповів: "На його думку, того, що до того моменту слідство вже виявило, було досить. Але ми вирішили продовжити слідство. Квапливість тут ні до чого".

"Я не розумію, чому навколо справи Тимошенко створюють такий ажіотаж. Якщо вона громадянка України, то повинна дотримуватися законів країни, як ви, як я, як будь-яка інша людина. Нехай вона депутат, нехай до неї підвищена політична увага. Але ми не займаємося політикою, а виключно юридичними діями. Тому, якщо буде доведена її провина, вона така ж претендентка на покарання, як будь-яка інша людина", - зазначив Шокін.

Щодо теми екстрадиції в Україну затриманих в Туреччині чотирьох керівників ЄЕСУ (серед яких знаходиться і свекор Юлії Тимошенко), Шокін зазначив, що українська юрисдикція не розповсюджується на Туреччину. "Питання екстрадиції затриманих в цьому випадку - це добра воля турецької сторони. Ми чекаємо".

Як зазначає "Сегодня", заступник генпрокурора Віктор Шокін безпосередньо контролює роботу Головного слідчого управління ГПУ, на яке покладено розслідування карної справи з бізнесдіяльності Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування