Екстрадиція родичів Тимошенко з Туреччини "вже почалася"

Вівторок, 6 серпня 2002, 11:40
Туреччина не відмовляється видавати Україні чотирьох затриманих екс-керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), заявив у вівторок на брифінгу в МЗС радник прес-служби Сергій Довбешко.

За його словами, "процес экстрадиції вже почався" і Генеральна прокуратура веде переговори з турецькою стороною.

Як повідомляло раніше агентство Інтерфакс-Україна, в січні нинішнього року Генеральна прокуратура України в ході розслідування справи корпорації "ЄЕСУ" пред'явила обвинувачення ряду колишніх керівників корпорації, в тому числі главі правління корпорації Євгену Шаго, генеральному директору Геннадію Тимошенку, головному бухгалтеру Лідії Сокольченко і бухгалтеру Антоніні Балюрі і оголосила їх в розшук.

Зокрема, ці особі звинувачуються в приховуванні валютної виручки корпорації; розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. Крім того, їм інкримінується замах на розкрадання державних коштів, контрабанда через кордон України російського природного газу, підробка документів.

Колишні співробітники ЄЕСУ були затримані в Туреччині 1 червня і в цей час утримуються у в'язниці в Анталії. Справи щодо них об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз перебуває у в'язниці в США, де звинувачується у відмиванні грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування