Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Завзятому Піскуну пропонують забрати головний компромат на Кучму

Вівторок, 6 серпня 2002, 12:21
Голова тимчасової слідчої комісії з розслідування справи Гонгадзе Григорій Омельченко пропонує Генпрокурору Станіславу Піскуну звернутися до його комісії з офіційним запитом про надання висновків експертизи компанії "Бек Тек".

В офіційному зверненні до Генпрокурора, Омельченко нагадує, що компанія "Бек Тек" проводила експертизу плівок майора Мельниченка за дорученням тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України третього скликання.

"З урахуванням того, що Ви публічно пообіцяли на прес-конференції долучити до матеріалів кримінальної справи, порушеної за фактом вбивства Георгія Гонгадзе, висновки експертизи компанії "Бек Тек", вважаю за необхідне і пропоную Вам звернутися до тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з офіційним запитом про надання Генеральній прокуратурі України висновків експертизи компанії "Бек Тек" та компакт-дисків з аудіозаписами, а також долучити їх до матеріалів кримінальної справи, порушеної за фактом вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, або звернутися до американської компанії "Бек Тек" з клопотанням надати Генеральній прокуратурі висновки цієї експертизи та компакт-диски, які досліджував експерт Брюс Кеніг".

"Таке Ваше рішення буде не лише підтвердженням виконання даної обіцянки, а й свідченням того, що Ваша діяльність спрямована на встановлення об'єктивної істини у кримінальній справі, порушеній за фактом вбивства Георгія Гонгадзе, та притягнення винних осіб, незалежно від займаних посад, до встановленої законом відповідальності", говориться у зверненні.

Зараз в комісії знаходиться на збереженні оригінал висновків цієї експертизи, який комісія готова передати Генпрокуратурі. "Висновок експертизи щодо цих аудіозаписів однозначний: записані Мельниченком магнітні фонограми є достовірними (автентичними), цільними і монтажу не піддавалися", говориться у зверненні Омельченка.

"Контрольний компакт-диск, який заклеєний і зберігається у тимчасовій слідчій комісії, буде переданий членами комісії у Вашій присутності експертам, які проводитимуть повторну фоноскопічну експертизу магнітних фонограм, записаних Мельниченком".

Омельченко нагадує, що заява Піскуна про залучення до розслідування справи Гонгадзе результати американської експертизи аудіозаписів Миколи Мельниченка, проведеної фірмою "Бек Тек", була зроблена 29 липня 2002 року на прес-конференції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...