Тимошенківці знають, як влада провокуватиме опозиціонерів

Вівторок, 6 серпня 2002, 15:53
"Виборчий Блок Юлії Тимошенко висловлює солідарність із заявою лідера Компартії Петра Симоненка і визнає принципи спільних дій, що в ній пропонуються", йдеться в заяві БЮТ, поширеній у вівторок.


Блок Юлії Тимошенко погоджується з багатьма пропозиціями КПУ, що стосуються політичних та соціально-економічних вимог, однак зазначає, що деякі з них мають бути "доопрацьовані під час роботи над програмою спільних дій".

"Ми переконані, головною метою проведення осінньої кампанії громадянського протесту є вирішення найболючішого питання українського суспільства - питання про створення ефективної політичної системи та професійної, відданої Україні, владної команди", йдеться у заяві.

БЮТ вважає, що вивести Україну з кризи зможе "лише негайне проведення дострокових президентських виборів".

Автори заяви називають провокацією нав`язування українському суспільству пропрезидентськими ЗМІ інформації про необхідність оголошення зараз єдиної кандидатури на посаду президента від опозиції. На думку БЮТ, ця провокація "спрямована на руйнацію спільного проведення осінньої акції, а також на роз`єднання опозиційних сил в Україні".

"Питання про підтримку тої чи іншої кандидатури на президентський пост буде вирішуватися тільки після оголошення дострокових виборів президента", говориться у заяві Блока Юлії Тимошенко.

БЮТ закликає лідерів опозиційних політичних сил "не піддаватися на жодні провокації та згуртувати свої ряди в монолітну політичну силу, щоб восени бути готовими до акцій громадянського протесту задля перемоги над антинародним режимом Кучми".

Заяву Петра Симоненка читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News