Чому зникла стаття про прослуховування посольств?

Вівторок, 6 серпня 2002, 17:54
Вибране з плівок Мельниченка

У понеділок на нашому сайті з'явилася стаття з розшифровкою діалогу Деркача, який в якості глави СБУ України доповідає президенту про прослуховування принаймні двох посольств держав-учасниць НАТО. Через деякий час до нас в редакцію зателефонував Микола Мельниченко і попросив зняти матеріал, пообіцявши найближчим часом пояснити свою позицію. Ми не можемо передати саму розмову, хоча було зрозуміло, що сам факт майором не заперечується. Однак у статті були допущені деякі неточності.

У вівторок УП отримала текст звернення майора Мельниченка до журналістів і читачів, де він пояснює, чим було викликане його прохання. Подаємо текст звернення повністю.

Я, Мельниченко М.І, прочитавши в "Українській правді" статтю "Невдача в системі безпеки НАТО", попросив головного редактора тимчасово зняти її з сайту, оскільки в статті були допущені деякі фактичні помилки.

Я несу юридичну відповідальність за автентичність оприлюднених записів розмов, зроблених мною в кабінеті Кучми. Тому я звертаюся знову до всіх засобів масової інформації не оприлюднювати транскрипти записів розмов з кабінету президента України без мого підтвердження їх абсолютної автентичності.

На жаль, я не виключаю можливості використання частини записів, переданих слідчій комісії Верховної Ради 3-го скликання в Генеральну прокуратуру для підриву довіри до наданої мною інформації шляхом свідомого вкраплення окремих неточностей.

У зв'язку з цим я хочу скористатися випадком і довести до відома всіх ще раз - фрагменти розмов про зникнення Георгія Гонгадзе, організацію замаху на народного депутата Олександра Єльяшкевича, а також розмову Кучми з Малєвим представлені в пресі в оригінальному вигляді, без виправлень або доповнень.

Крім того, популяризовані окремими ЗМІ твердження про неможливість використання записів у суді, а також відсутності загрози для Кучми і його оточення в діях Гонгадзе і Єльяшкевича, є абсолютно неправдивими.

Після обробки і систематизації інформації, якою я володію, я детально розкажу читачам про те, яку серйозну загрозу для режиму становив Гонгадзе і, на щастя, все ще становить Єльяшкевич.

Також я обіцяю ознайомити громадськість з новими фактами, що проливають світло на злочинну діяльність президента Кучми.

Я прошу ЗМІ бути обережними в опублікуванні своїх матеріалів і завжди пам'ятати, що мова йде про особливо тяжкі злочини, скоєні посадовими особами.

Тому деякі висловлювання у ваших матеріалах можуть нести пряму загрозу життям і безпеці громадян України, якимось чином причетним або обізнаним про скоєні злочини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування