Симоненко хоче перехитрити Кучму і стати його наступником?

Середа, 7 серпня 2002, 11:34
Заява Петра Симоненка, що "містить жорстку, як ніколи раніше", критику президента Леоніда Кучми, свідчить, що лідер Комуністичної партії розпочав президентську кампанію, сказав в інтерв'ю УНІАН директор Інституту політики, народний депутат України Микола Томенко.

За його словами, ця заява свідчить про те, що Симоненко не йтиме на компроміс з нинішнім президентом України, тому позиція КПУ під час запланованих опозицією на осінь акцій протесту суттєво відрізнятиметься від її позиції під час акції "Україна без Кучми" у 2001 році.

Як пояснив Томенко, це пов'язано не з тим, що Компартія стає найбільш опозиційною силою в Україні, а з усвідомленням Симоненком та його командою, що в них з'явилась унікальна можливість "поборотись, маючи шанс на успіх, за президентську посаду". За його словами, попри розбіжності у цифрах, усі експерти твердять, що при проведенні дострокових президентських виборів у другий тур вийшли б Симоненко та Ющенко.

На думку політолога, лідер комуністів розуміє, що Кучмі не вдасться підготувати іншого кандидата на пост президента від Сходу України, аніж Симоненко, і це означатиме, що в другому турі Росія і пропрезидентські політичні сили повинні будуть обирати між ним та Ющенком. За словами Томенка, лідер КПУ розуміє, що його кандидатура виглядає більш компромісною, ніж кандидатура Ющенка.

Політолог наголосив, що дії опозиції восени можуть бути успішними лише тоді, коли буде знято конфліктне питання про майбутнього президента.

Як повідомлялося, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко виступив із заявою, в якій окреслив умови участі КПУ в осінніх "акціях громадянського протесту". Симоненко вважає недоцільним для опозиційних політичних сил на нинішньому етапі вирішувати питання "щодо будь-яких персоналій на можливих дострокових президентських виборах". Водночас, вважає він, "заклики лідерів правої опозиції до потенційних учасників акції "Україна після Кучми" прямо пов'язані з ідеєю обрання новим президентом Віктора Ющенка".

УНІАН

Читайте також:

Антикучмісти: перша ознака розвалу?

СИМОНЕНКО НАЗИВАЄ УМОВИ УЧАСТІ КОМУНІСТІВ В АНТИКУЧМІЗМІ

Тимошенківці знають, як влада провокуватиме опозиціонерів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування