Рада не віддасть Тимошенко Генпрокуратурі

Четвер, 8 серпня 2002, 14:50
Верховна Рада України не дасть згоди на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Юлії Тимошенко в разі звернення Генеральної прокуратури до парламенту з відповідним поданням. Такий прогноз висловив в інтерв'ю УНІАН директор Інституту політики, народний депутат України Микола Томенко.

На його думку, депутати з опозиційних сил ("Наша Україна", КПУ, СПУ та БЮТ) не віддадуть "жодного голосу на підтримку даного подання". За словами Томенка, частина бізнесменів, які входили до блоку "Єдина Україна", утримаються від голосування попри тиск на них з боку влади, оскільки "прекрасно розуміють, що можуть потрапити в аналогічну ситуацію". Він зазначив, що в такій ситуації нереальною є можливість набрання 226 голосів депутатів для прийняття позитивного для прокуратури рішення.

Як вважає Томенко, "черговий похід" вже нового генпрокурора Святослава Піскуна та відкриття кримінальних справ стосовно Тимошенко, а також реальна вірогідність подання у парламент про зняття з неї депутатської недоторканності свідчить про "підготовку влади до гарячої осені 2002 року", тобто до масових акцій протесту опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування