Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В осінніх акціях братиме участь не одна опозиція, а, принаймні, дві

Четвер, 8 серпня 2002, 16:49
Осінні виступи опозиції організовуватимуть не парламентські фракції, а "політичні партії та об'єднання громадян", підкреслює лідер Української республіканської партії "Собор", народний депутат Анатолій Матвієнко, повідомляє прес-служба партії.

Коментуючи повідомлення про плани опозиції на вересень, Матвієнко підкреслив, що "ініціатива осінніх акцій протесту не є примхою когось із опозиційних лідерів, а логічним відображенням суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в державі".

"Тому осінні акції протесту відбуватимуться під простими і ясними гаслами дотримання конституційних прав, свобод і соціальних гарантій", говорить народний депутат. Він також зазначає, що зміни влади є похідним питанням – "бо влада, яка не може забезпечити гідного життя своїм громадянам, яка дозволяє безкарно грабувати національні багатства України, яка ставить під загрозу національну незалежність нашої держави, безумовно повинна піти".

Анатолій Матвієнко підкреслює, що для "владного режиму небезпечний саме узгоджений наступ всіх опозиційних сил", тому "сьогодні влада намагається реалізувати апробований алгоритм "канівської четвірки" - ініціювати явно нежиттєздатне об’єднання, а далі розвалити його". На думку лідера УРП "Собор", саме через це в свідомості громадян намагаються вкласти, що "єдину опозицію складають "Наша Україна", БЮТ, СПУ та КПУ".

"Тут-таки тиражують заяву Симоненка, яка ставить під загрозу цю опозиційну єдність, заявляючи про окрему позицію комуністів. Більше того, із подальшої, правильної за суттю заяви Юлії Тимошенко висмикують одне-єдине не дуже вдало сформульоване речення, яке може припасти не до вподоби прихильникам Ющенка. Словом, реалізується давно відомий сценарій "Поділяй і володарюй!", говорить Матвієнко.

Народний депутат підкреслює, що суб’єктами "осіннього наступу" будуть не парламентські фракції, які мають інше завдання, а політичні партії, інші об’єднання громадян. Зокрема, активісти УРП "Собор" та Анатолій Матвієнко вже вирушили на Схід України, щоб "безпосередньо відчути настрої людей, зрозуміти ступінь їхньої готовності боротися за власні права". Народний депутат також зазначив, що власний план дій є у ВО "Батьківщина", у СПУ. "Ці плани потрібно скоординувати, що ми й робимо", зазначив Анатолій Матвієнко.

Лідер "Собору" також наголосив: "звести в одну команду праву національно-демократичну УРП "Собор" і комуністів Симоненка - неможливо (та й недоцільно). Відтак ми всі повинні погодитися: існує правоцентристська й лівоцентристська опозиція. І для того, щоб не дати владі розіграти сценарій нової "четвірки", потрібно говорити про об’єднання в рамках насамперед двох великих коаліцій, і про співпрацю між двома коаліціями".

Матвієнко вказує, що "ліві" й "праві" не дійдуть згоди щодо моделі дальшого економічного розвитку держави, проте "спільно подолати сьогоднішню наругу й злодійство вони можуть і повинні". "Інакше Україна задихнеться, перетворившись на анклав злиднів, безправ’я, корупції й техногенних катастроф", зазначив народний депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування