У парламент Криму рвуться народні депутати?

Четвер, 8 серпня 2002, 19:19
Завершилася реєстрація кандидатів в двох виборчих округах по виборах депутатів кримського парламенту, де раніше вибори були визнані недійсними.

Як повідомив у четвер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови виборчої комісії Криму Олексій Кондратенко, зокрема, в 30-му окрузі Сімферополя зареєстровано 16 кандидатів.

Серед них, зокрема, депутат минулого парламенту член Компартії Володимир Альошин, колишній депутат Верховної Ради АРК, голова правління будівельної фірми "Консоль ЛТД" Володимир Константінов, заступник міністра палива і енергетики Криму Микола Сумуліді, колишній депутат і член президії минулого складу парламенту Опанас Іванов і колишній депутат минулого парламенту, нині начальник Управління державного казначейства України в Криму Людмила Денісова.

У виборчому окрузі №98 Радянського району Криму, де вибори були також визнані недійсними, зареєстровано всього 7 кандидатів. Серед них, зокрема, колишній депутат минулого парламенту і член президії Олексій Шацьких.

У той же час як відзначив Кондратенко, бажаючих балотуватися в даних округах, було більше, ніж зареєстровано. Зокрема, в 30-му окрузі виявили бажання зареєструватися 27 чоловік, а в 98-му окрузі - 9 чоловік.

За словами Кондратенка, на цих виборах продовжується практика "клонування" кандидатів. Зокрема, в 30-му окрузі виявили бажання балотуватися 4 особи на прізвище Константінов, 2 - на прізвище Іванов, 3 - з прізвищами Хмельницький, 2 - з прізвищами Денісова.

Продовжується реєстрація кандидатів по виборчому округу №25 в місті Сімферополі, де проводяться вибори замість вибулого депутата.

Як зазначив Кондратенко, різниця в термінах реєстрації викликана положенням закону про вибори депутатів кримського парламенту. Якщо вибори визнаються недійсними, то реєстрація кандидатів на повторних виборах закінчується за 45 днів до дня виборів - 7 серпня. Реєстрація кандидатів на виборах замість вибулого депутата завершується за 30 днів до дня виборів (22 серпня). Тому в цьому округу реєстрація кандидатів продовжується.

На сьогоднішній день зареєстровано тільки 3 з 16 кандидатів, що подали заявки - головний редактор газети "Кримська правда" Михайло Бахарєв, який був депутатом кримського парламенту скликання 1994-1998 років, народний депутат України Лев Міірімський і депутат минулого скликання і колишній віце-прем'єр уряду Криму Олександр Рябков.

В цьому окрузі виявили бажання балотуватися 4 особи з прізвищами Бахарєв, а також повний тезко колишнього спікера кримського парламенту Леоніда Грача, який в минулому носив прізвище Папета. Сам лідер кримських комуністів Грач, який є нині народним депутатом України, не буде висуватися по даному округу.

Як повідомили в кримському рескомі Компартії України, прийняте рішення про те, що кримські комуністи будуть підтримувати на виборах головного редактора газети "Кримська правда" Бахарєва.

В окрузі №25 був обраний колишній спікер кримського парламенту Леонід Грач, однак у зв'язку з обранням його народним депутатом України він відмовився від свого мандата і перейшов на роботу в Верховну Раду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News