Путіна показала Кучмі "Каприз". А потім вони пили чай

П'ятниця, 9 серпня 2002, 14:03
Дружини президентів Росії та України відвідали в п'ятницю Державний музей-садибу "Архангельське", розташовану в п'яти кілометрах від Москви. Під час двогодинної екскурсії Людмила Путіна та Людмила Кучма оглянули основні визначні пам'ятки садиби.

Перші леді Росії та України почали свою прогулянку з верхньої тераси Великого палацу Юсупова, звідки відкривається вид на всю садибу. На жаль, побувати всередині палацу гості не змогли, оскільки з 1985 року він закритий на реконструкцію. Представники музею розказали гостям про цікавий факт, що стосується історії Росії і України. Так, один із власників садиби Борис Юсупов і власниця Алупки (Україна, Крим) Єлизавета Воронцова були двоюрідними братом і сестрою.

Великий інтерес у Людмили Путіної та Людмили Кучми викликала бібліотека Юсупова, розташована у палаці "Каприз". Тут зберігається 16,5 тисяч томів. Дружини президентів переглянули деякі зі старовинних фоліантів.

Потім вони пройшлися мальовничою липовою алеєю та побували на оглядовому майданчику, де помилувалися околицями садиби та Москви-ріки.
У храмі-усипальниці Юсупових, що також називається Колоннадою, дружини лідерів Росії та України оглянули тимчасове сховище картин з Великого палацу, а також виставку фотографій з архіву Юсупових.

Путіна та Кучма також побували у відновленій та діючій церкві Михайла Архангела.

Завершили своє перебування в Архангельському дружини президентів спільним чаюванням.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування