ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВИКЛЮЧАЄ, ЩО ГЕОРГІЙ ГОНГАДЗЕ ЖИВИЙ

П'ятниця, 9 серпня 2002, 21:44
До остаточних висновків третьої експертизи "таращанського тіла" Генпрокуратура не буде відхиляти припущення, що Георгій Гонгадзе ще живий. Про це в інтерв'ю "Новому каналу" сказав заступник генпрокурора України Віктор Шокін.

"На сьогодні ми достеменно не знаємо, чиє це тіло. Як тільки ми будемо це знати, тоді ми вже скажемо, так – ця версія вже відпрацьована: він – це є він, це його тіло, тоді інші версії будуть відпадати", - відзначив Шокін.

У Генпрокуратурі сподіваються на просування в справі Гонгадзе після висновків третьої експертизи тіла, яку будуть проводити за допомогою французького і німецького фахівців. Їх участь в останній експертизі ДНК, яка призначена на вимогу матері журналіста, Генпрокуратура забезпечить на власні кошти, відзначив Шокін.

Він додав, що правоохоронці продовжують активні пошуки можливих замовників і виконавців злочину. Зокрема, відпрацьовують можливу причетність кримінальних формувань, в тому числі київських – Киселя і Прища. Паралельно перевіряють і викриту в столиці групу "міліцейських перевертнів". "Новий канал" нагадав, що трьох офіцерів міліції зі слідчого підрозділу, УБОЗу і зовнішнього спостереження звинувачують у викраденні людей з подальшим вбивством. Тіла жертв колишні правоохоронці ховали в Київській області.

"Дійсно, колишні співробітники міліції скоїли такі злочини і не один, а на сьогодні вже багато. Тому, безумовно, і ця група, і інші, які мають за собою ось такі склади злочинів, перевіряються на причетність", - сказав Шокін.

Ще Шокін заявив, що не бачить зв'язку між справами Гонгадзе і екс-майора Мельниченка, в зв'язку з чим їх розслідують окремо. Найближчим часом з участю закордонних фахівців проведуть і експертизу плівок екс-охоронника. Проте цю роботу ускладнить відсутність оригіналів плівок і записуючого пристрою. "Було б бажано, якби пан Мельниченко представив ті пристрої, ніби для записів, і ті плівки. Це було б дуже порядно з його боку", - сказав заступник генпрокурора.

Крім того, Шокін зазначив, що до приходу нового генпрокурора слідство некоректно поводилося з потерпілою стороною. Саме зміною цієї позиції він пояснив дозвіл на участь в справі представника матері Гонгадзе керівника "Репортерів без кордонів" Робера Менара. І хоч вітчизняне законодавство не дозволяє йому до закінчення досудового слідства ознайомитися з матеріалами справи, в Генпрокуратурі не заперечують, що нададуть Менару висновки окремих експертиз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
фотоНаводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...