ЄС продасть інтереси України заради Росії

Понеділок, 2 вересня 2002, 10:23
Депутат європарламенту Чарльз Таннок у своєму листі до Financial Times пише, що нове зближення Росії та Заходу навряд чи покращить шанси України на європейську інтеграцію.

Він також вважає, що Україні потрібно надати місце у процесі розширення ЄС після 2004 року.

"Це нова незалежна держава, яка раніше не існувала в рамках своїх сьогоднішніх кордонів і має чудовий досвід мирного співіснування етнічних меншин. У статті пана Вагстила не згадано про співпрацю України на Балканах та її участь у боротьбі з тероризмом під проводом США", пише пан Таннок у своєму листі-відповіді на статтю про Україну за 21 серпня.

Україна покращує безпеку на своїх ядерних станціях і розслідує звинувачення щодо продажу зброї до Іраку. Україна вдарила по виробництву піратських компакт-дисків та касет. Новий генеральний прокурор розпочав розслідування справ про корупцію у вищих ешелонах влади, а слідча комісія розслідувала провали в організації авіа-шоу, що призвели до трагедії у Львові.

Нещодавно було прийнято зміни до законодавства, які криміналізували торгівлю людьми.

Незважаючи на це в липні 2002 року на саміті Україна-ЄС не було зроблено жодного визнання довготривалого прагнення України інтегруватися до Євросоюзу. Міністр закордонних справ Великої Британії Джек Стро запропонував "статус сусідньої держави", ставлячи Україну в ряд з такими країнами, як Молдова, що знаходиться майже в стані руїни, та Білорусь із її практично диктаторським режимом.

ЄС не готовий на більше, ніж угода про співпрацю і партнерство - те саме, що він пропонує таким країнам, як Казахстан".

"Я не погоджуюсь, пише депутат європарламенту, що нове зближення Росії та Заходу покращить шанси України на європейську інтеграцію, тому що ЄС, здається, має наміри пожертвувати інтересами України для того, щоб задовольнити Росію, котра, у свою чергу, чинить на Україну величезний тиск, щоб та вступила до євразійського економічного співтовариства, контрольованого Росією.

Якщо Туреччині дозволяють бути кандидатом на членство в ЄС при всій суперечливості того, що там відбувається, то, безумовно, Україні також треба надати місце у процесі розширення після 2004 року".

BBC

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування