Чорномирдін хоче, що б російська мова стала в Україні державною

Понеділок, 2 вересня 2002, 11:39
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає можливим, щоб в Україні було дві державних мови - українська і російська.

У понеділок у День знань посол провів для учнів старших класів однієї з київських гімназій відкритий урок, присвячений проблемам взаємостосунків Росії й України.

Дипломат зазначив, що у рамках року України в Росії проведення в 2002 році заходів дозволило народам двох країн краще пізнати один одного. При цьому він висловив надію, що 2003 рік в Україні буде оголошений роком Росії.

Говорячи про проблему російської мови в Україні, Чорномирдін заявив, що "потрібно піти від принизливих проблем, коли люди не можуть розмовляти своєю рідною мовою, зокрема, російською".

Чорномирдін подарував гімназії 24-томну дитячу енциклопедію, видану російським видавництвом "Аванте". В енциклопедії повністю викладена історія Російської держави.

У гімназії №178 навчання ведеться російською мовою. Днями цьому учбовому закладу виповнилося 40 років. У рамках року Росії в Україні гімназія уклала угоду про співпрацю з двома московськими школами. В рамках угоди відбудеться обмін учнями і викладачами, а також ряд спільних заходів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News