Кучма направив Литвину "схему" проведення політичної реформи

Понеділок, 2 вересня 2002, 11:46
Президент України Леонід Кучма направив до Верховної Ради листа, в якому висловив своє бачення організації роботи по проведенню політичної реформи в Україні. Про це журналістам повідомив у понеділок у Києві лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко після закінчення засідання координаційної ради зі створення більшості у парламенті.

За його словами, цей лист був направлений на ім'я голови Верховної Ради Володимира Литвина. Тігіпко вважає, що з цього приводу необхідно створити робочу групу, до якої б увійшли представники всіх гілок влади - виконавчої, законодавчої і судової.

Лідер партії зазначив, що на засіданні у понеділок представники дев'яти фракцій обговорили організаційні питання, зокрема, що стосуються роботи цих фракцій у парламенті й реалізації пропозицій президента з проведення політичної реформи.

У свою чергу, голова координаційної ради Олександр Карпов (фракція НДП) повідомив, що учасники засідання вирішили направити звернення до інших фракцій парламенту із закликом приєднатися до більшості. Наступне засідання координаційної ради заплановане на нинішній четвер.

Як повідомлялося раніше, 30 серпня було оголошено про створення координаційної групи з формування парламентської більшості, до якої ввійшли лідери дев'яти депутатських фракцій і груп. Група створена за підсумками зустрічі з Кучмою лідерів фракцій НДП, "Регіони України", СДПУ(О), "Аграрії України", Партії промисловців і підприємців і "Трудова Україна", груп "Європейський вибір", "Народний вибір", "Народовладдя", "Демократичні ініціативи".

Зараз у ці дев'ять парламентських утворень входить загалом 212 з 446 діючих депутатів.

В українському парламенті нараховується 14 фракцій і груп. У засіданні в понеділок не брали участі представники фракцій "Наша Україна", Соцпартії, Компартії і Блоку Юлії Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування