Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко - це президент, Медведчук - це Путін, а Тимошенко - Вітренко

Понеділок, 2 вересня 2002, 13:21
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко як і раніше з великим відривом очолює рейтинги можливих кандидатів у президенти України.

Згідно з даними опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і фірмою "Социс" з 9 по 16 серпня, 23% респондентів вважають, що Ющенко гідний стати наступним президентом.

Тільки 10% бачать на цьому посту лідера Компартії Петра Симоненка, по 5% - лідера фракції БЮТ Юлію Тимошенко і главу адміністрації президента, лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука, 4% - лідера Соцпартії Олександра Мороза, 3% - лідера ПСПУ Наталію Вітренко, по 2% - голову Верховної Ради Володимира Литвина, нинішнього президента Леоніда Кучму і міністра транспорту Григорія Кирпу.

При цьому 36% не змогли дати відповідь, а 7% заявили, що претендентів на посаду президента не бачать.

Науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна на прес-конференції у понеділок повідомила, що згідно з опитуванням, Ющенка респонденти охарактеризували як чесну, порядну людину, яка має досвід державної діяльності, здатну забезпечити порядок у країні, а також забезпечити високий рівень життя.

Такий же імідж має Мороз, однак, у лівому спектрі. Симоненка учасники опитування охарактеризували як чесну і порядну людину, здатну забезпечити входження України у союз Росії і Білорусії, здатну навести порядок, а також людину, що очолює партію, яку підтримують опитані.

При цьому, відзначила соціолог, такими якостями як рішуча і вольова респонденти наділили лише двох жінок - Тимошенко і Вітренко. Тимошенко також охарактеризували як людину, яка здатна навести порядок у країні і більш за все критикує владу.

За словами Бекешкіної, Медведчука респонденти наділили тими ж якостями, що і президента Росії Володимира Путіна, тобто охарактеризували його як чесну і порядну людину, рішучу і вольову, що має досвід державної діяльності і здатну навести порядок у країні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...