Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість буде створена у будь-якому випадку, з "Нашою Україною" чи без неї – Тігіпко

Понеділок, 2 вересня 2002, 15:10
Лідер фракції Партії промисловців і підприємців і "Трудової України" Сергій Тігіпко не виключає, що більшість у Верховній Раді України може бути створена з 9 фракцій, що погодилися сформувати її у випадку, якщо інші фракції не підтримають цю ініціативу.

Таку думку він висловив журналістам у понеділок, нагадавши, що 9 фракцій створили координаційну раду зі створення більшості, яку очолив народний депутат Олександр Карпов.

Тігіпко підкреслив, що ці 9 фракцій не будуть створювати більшість без переговорів з іншими фракціями і зазначив, що є підстави розраховувати у цих переговорах на фракцію "Наша Україна".

У той же час, Тігіпко вважає, що "якщо ми не отримаємо підтримки від інших фракцій, то можливе створення такої більшості", але, разом з тим, "це не кращий варіант", оскільки така більшість не буде стійкою. Однак, сказав Тігіпко, якщо ініціатива 9 фракцій не знайде підтримки інших фракцій, така більшість буде створена.

За словами Тігіпка, незабаром буде підготовлене письмове звернення до депутатів чотирьох фракцій з приводу створення більшості.

Коментуючи "наступ" опозиції, намічений на вересень, лідер ППП і "Трудової України" зазначив, що це вимагає формування у Верховній Раді сили, "яка б це стримувала".

Разом з тим, лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив, що його фракція не буде приєднуватися до більшості, створення якої ініціюють 9 фракцій.

"Ми є самодостатньою політичною силою", - заявив Ющенко в інтерв'ю журналістам у понеділок. Лідер "Нашої України" також заявив, що більшості, про яку кажуть в оточенні адміністрації президента, "просто немає".

Відповідаючи на питання журналістів про те, кого підтримує його фракція: ініціаторів створення більшості на базі 9 фракцій, або опозиційну "трійку" (Компартія, Соцпартія і Блок Юлії Тимошенко), Ющенко відзначив: "Монополії немає ні там, ні там". "Я переконаний в одному: у тому, що у стінах Верховної Ради немає проблем з формуванням демократичної більшості", - підкреслив лідер фракції.

Коментуючи критичне висловлювання Ющенка з приводу створення більшості у парламенті, Сергій Тігіпко зазначив, що критичність у цьому питанні передчасна.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування