Ющенко закликає депутатів не бути "політично безпринципними"

Вівторок, 3 вересня 2002, 13:01
Лідер парламентської фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що політичну кризу в Україні можна подолати в три кроки – створенням парламентської більшостю, коаліційним урядом та підписанням тристороннього договору між парламентом, урядом і президентом.

Про це лідер "Нашої України" заявив у своєму виступі з парламентської трибуни. На думку Ющенка, "сьогодні стоїть вибір між диктатурою і демократією в Україні". "Влада і політичні банкроти намагаються з парламенту вкотре зробити візію певної олігархічної структури, маріонетковий парламент, який готовий прийняти будь-які політичні авантюри", - зауважив народний депутат.

На думку Ющенка, це відбувається через "політичну безпринципність" та "приниження людської та політичної" гідності народних депутатів". "Ми стаємо заручниками кризи, яка розгортається в Україні", - сказав Ющенко. У зв'язку з цим "Наша Україна" "звертається до кожного депутата" – "розробити демократичний план подолання кризи в Україні".

На думку Ющенка, такий план повинен складатися з трьох пунктів.
"По-перше, без зовнішнього тиску ми повинні визначитися по формуванню більшості" та "припинити дії адміністрації президента, які блокували дії Верховної Ради", - зауважив у виступі Ющенко.

"По-друге, приступити до формування коаліційного уряду, який би володів підтримкою парламенту України. Про це вже говорить президент. Що ще?", - запитав присутніх Ющенко.

І третім пунктом плану та "політичною гарантією узгодженості дій більшості парламенту, уряду і президента повинен стати тристоронній договір про спільні дії".

Ющенко звернувся до лідерів пропрезидентських фракцій "Регіони України", "Народовладдя", "Трудова Україна", "Аграрники", НДП, "Демініціативи" із закликом не піддаватися на тиск Банкової у створенні більшості.

Звертаючись до лідерів опозиції – Юлії Тимошенко і Олександра Мороза – Ющенко зазначив, що "ми можемо і повинні боротися за демократію". В окремому зверненні до лідера КПУ Петра Симоненка, Ющенко наголосив, що "хоч ми і маємо різні погляди, але сьогодні нас повинна об'єднувати доля України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування