З США приїхали свідчення Мельниченка і 600 сторінок розшифровок

Вівторок, 3 вересня 2002, 15:27
Голова тимчасової парламентської комісії з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Григорій Омельченко заявляє, що привіз до України з США юридично і процесуально оформлені свідчення колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка з тим, щоб залучити їх до кримінальної справи, яку розслідує Генпрокуратура України.

На прес-конференції у Києві у вівторок, розповідаючи про свою поїздку до США у серпні цього року, Омельченко повідомив, що перед поїздкою зустрічався із заступником генпрокурора України Віктором Шокіним, який погодився, щоб при посередництві народного депутата Мельниченко дав письмові пояснення по суті висунених проти нього обвинувачень.

За словами Омельченка, свідчення екс-майора держохорони засвідчене за законами США й України, він попереджений про відповідальність за надання неправдивих свідчень.

По суті висунених стосовно Мельниченка обвинувачень винним він себе не визнає, повідомив народний депутат.

Крім того, Мельниченко свідчив письмово у справі про побиття колишнього народного депутат Олександра Єльяшкевича.

Екс-майор держохорони стверджує, повідомив Омельченко, що "замовником нападу на Єльяшкевича є президент України Леонід Кучма".

Омельченко також заявив, що слідчі Генпрокуратури України можуть самостійно отримати свідчення від Мельниченка на території США на підставі діючих угод між двома країнами.

За словами депутата, він привіз до України 600 сторінок з розшифровками "записів Мельниченка".

Омельченко стверджує, що запис розмов президента вівся не тільки у його кабінеті в адміністрації глави держави, але й в інших приміщеннях, "у тому числі у сауні".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...