"Нашу Україну" в опозиції представить Рух Костенка

Вівторок, 3 вересня 2002, 16:01
Політрада Українського народного руху прийняла рішення про участь партії в акції "Повстань, Україно!", яка розпочнеться 16 вересня.

Про це у вівторок на прес-конференції заявив народний депутат Павло Мовчан. За його словами, "необхідно міняти всю систему влади в Україні, і в першу чергу - президента". При цьому Мовчан зазначив, що члени УНР вийдуть на вулиці незалежно від того, яке рішення прийме більшість учасників блоку "Наша Україна", до якого входить й Український народний рух.

Водночас депутат висловив сумнів у тому, що вуличні маніфестації призведуть до бажаного результату. "Чи зможемо ми усунути президента? Чи напише він заяву? Ні!", - сказав Мовчан.

Він висловив жаль, що ця акція проходитиме за сценарієм, у розробці якого УНР не брав участі. За його словами, цей сценарій з'явився за межами України, і, відповідно, не спрямований на захист українських національних інтересів.

На думку Мовчана, неучасть демократичних сил в акціях протесту призведе до того, що ініціатива перейде до сил, не зацікавлених у майбутньому України.

Акція громадянської непокори розпочнеться 16 вересня мітингами у Києві та обласних центрах України. Головні ініціатори проведення акції "Повстань, Україно!" - Комуністична партія, Соціалістична партія та Блок Юлії Тимошенко.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News