Рідні Георгія Гонгадзе не бачили жодних результатів української експертизи

Середа, 4 вересня 2002, 11:17
Генеральний секретар міжнародної організації "Репортери без кордонів" Робер Менар, який представлятиме інтереси Лесі й Мирослави Гонгадзе, підтримує вдову журналіста в її прагненні побачити документи всіх експертиз, що проводилися, в тому числі останньої, перш ніж визначитися з датою поховання Георгія.

Про це Менар сказав в інтерв'ю UNIAN, відзначивши, що 15-18 вересня перебуватиме з візитом у Києві, щоб документально оформити представництво інтересів матері і вдови загиблого журналіста у справі про його вбивство.

Як наголосив Менар, Леся і Мирослава Гонгадзе мають у своєму розпорядженні тільки прес-релізи за результати попередніх експертиз. За його словами, вони хочуть одержати повні відповіді від експертів на всі питання, а також доступ до матеріалів справи.

При цьому він відзначив важливість самого факту визнання того, що "таращанське тіло" належить Георгію. Він вимагатиме доступу до результатів останньої експертизи і матеріалів справи Гонгадзе, на чому наполягає і вдова журналіста.

Під час перебування у Києві Менар планує провести зустрічі у Верховній Раді, Генпрокуратурі, з членами Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування обставин убивств журналістів Гонгадзе й Александрова та інших резонансних справ, "а також з усіма тими, хто зацікавлений у розслідуванні вбивства Георгія". Програма перебування Менара в Україні уточнюється.

Менар також повідомив, що поки що не зміг зв'язатися з Лесею Гонгадзе.

Також він заявив, що наполягатиме на проведенні французької експертизи тільки в тому разі, якщо її вважатимуть необхідною мати або вдова, але поки що про це не йдеться.

Як повідомив адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур, Генеральна прокуратура України не знайомила мати журналіста з результатами останньої експертизи "таращанського тіла".

За словами адвоката, після того, як змінився склад слідчої групи у цій справі, ніхто не запрошував до прокуратури ні Лесю Гонгадзе, ні його. "Принаймні, якщо б її запросили, вона б вийшла на мене, а цього не було", - сказав він. Всю інформацію, поширену генеральним прокурором Святославом Піскуном, вони почули лише через ЗМІ.

Між тим "Німецька хвиля" з посиланням на власні джерела у Львові повідомляє, що можливу дату й місце поховання Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе та Мирослава Гонгадзе визначатимуть разом.

За даними "Німецької хвилі", тіло загиблого можуть поховати на історичному кладовищі "Личаківській цвинтар".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування