Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість слідчої комісії Рада Європи призначила уповноваженого з розслідування справи Гонгадзе

Середа, 4 вересня 2002, 12:08
Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи призначило колишнього заступника генерального секретаря цієї організації німця Ганса-Крістіана Крюгера відповідальним за розслідування справи Гонгадзе. Він має дослідити причини, що заважають українській владі розкрити вбивство журналіста.

Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи вирішило наразі не створювати спеціальну комісію у справі Гонгадзе, а призначити людину, яка б вивчала, чому вбивство українського журналіста залишається нерозкритим. Висококваліфікованим фахівцем для розслідування цієї справи може стати Крюгер.

На думку депутата ПАРЄ, доповідача по Україні Ганне Северінсен, міжнародний орган "потребує експертів, щоб дослідили, хто заважає розслідуванню справи і які існують проблеми. Я дійсно рада призначенню пана Крюгера, який є дуже відомим експертом у галузі прав людини",- сказала Северінсен.

За словами Северінсен, вона й інші депутати хотіли, щоб в Україну для дослідження справи Гонгадзе їздили саме експерти, а не політики. Парламентарій повідомила, що рішення Ради Європи по справі Гонгадзе ухвалюватимуться з урахуванням доповідей Крюгера.

Німецька хвиля

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування