У ВР створена робоча група з позбавленню Тимошенко імунітету

Середа, 4 вересня 2002, 17:47
У комітеті з питань регламенту, депутатської етики й організації роботи Верховної Ради створена робоча група, що підготує висновок про порядок розгляду подання Генрокуратури стосовно позбавлення Юлії Тимошенко депутатської недоторканності.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу повідомив завідувач секретаріатом комітету Андрій Снігач.

За його словами, у середу на засіданні комітету обговорювалося питання про процедуру розгляду в сесійному залі подання Генпрокуратури. "З отриманими документами в комітеті працює робоча група", - додав Снігач.

Подання Генпрокуратури парламент буде розглядати за участю генерального прокурора Святослава Піскуна. За словами Снігача, "усе погоджено з генеральним прокурором. "Ми з ним працюємо тісно для того, щоб не затягувати й розглянути питання оперативно", - відзначив він.

Завідувач секретаріатом відзначив також, що процедура розгляду буде проходити відповідно до регламенту й законом.

Як повідомлялося, у серпні у Верховну Раду України надійшло подання Генеральної прокуратури про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності й арешт народного депутата Юлії Тимошенко, лідера фракції БЮТ.

Юлія Тимошенко обвинувачується в розкраданні і заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах, у дачі хабара екс-прем'єрові України Павлові Лазаренку, в організації заволодіння посадовими особами ЄЕСУ державними коштами в особливо великих розмірах за рахунок безпідставного відшкодування на користь ЄЕСУ податку на додану вартість із бюджету.

За словами генпрокурора Піскуна, Генпрокуратура у випадку одержання згоди не обов'язково буде звертатися в суд за санкцією про її арешт.

Читайте також:

Тимошенко сама хоче пошвидше потрапити до СІЗО?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...