Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі повинні надати право розпустити парламент - Пустовойтенко

П'ятниця, 6 вересня 2002, 12:45
Політичну реформу в Україні необхідно почати з проведення конституційної асамблеї, яка б підготувала проект Конституції і внесла його на розгляд парламенту, вважає лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко.

До цієї роботи необхідно максимально залучати представників політичних партій і громадських організацій, заявив він, виступаючи в ефірі програми "Саме той" на телеканалі УТ-1 у четвер.

Однак "таку асамблею при чіткій і злагодженій роботі всіх політичних партій, громадських організацій можна провести тільки у наступному році. Провести по стратегічних питаннях, по Конституції", - відзначив Пустовойтенко.

За його словами, сьогодні в Основному законі України не визначено, якою є система влади в Україні - президентською чи президентсько-парламентською. "Звичайно, у період становлення тієї чи іншої держави повинен бути президент, тверда вертикаль виконавчої влади", - відзначив він, додавши, що, на жаль, на сьогодні в Україні спостерігається криза влади, - як у регіонах, так і на найвищому рівні.

На думку Пустовойтенка, з нинішніх пропозицій про створення коаліційного уряду на основі парламентської більшості "абсолютно нічого не вийде, тому що можна створити, вибори президентські підійдуть, з'являться кандидати у президенти - ця більшість розвалиться, як уже розвалилася перед парламентськими виборами".

Лідер НДП вважає, що у першу чергу необхідно дати право президентові розпускати парламент, а, по-друге, чітко визначити структуру виконавчої влади держави.

Говорячи про заплановані на 16 вересня акції опозиції, лідер НДП підкреслив, що страйки і демонстрації "ні до чого не призводять", і закликав усіх сісти за стіл переговорів. Відповідаючи на питання про перспективи переговорів із блоком "Наша Україна", він підкреслив, що вони будуть непростими, оскільки заважають політичні амбіції з усіх боків.

Пустовойтенко також повідомив, що наприкінці вересня він і його однопартійці візьмуть участь у засіданні Європейського демократичного союзу, де, зокрема, будуть обговорювати політичну реформу, яка вже назріла в Україні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування