Кучма закликає опозицію виходити на вулицю

П'ятниця, 6 вересня 2002, 19:31
Президент України Леонід Кучма "ніколи не заперечував", щоб опозиція висувала свої вимоги. "Нехай виходять на вулицю, своє вимагають", - сказав у п'ятницю глава держави на прес-конференції у Донецьку.

У той же час Кучма висловив думку, що такі акції "робляться не для того, щоб соціальні проблеми разом вирішити". Ці проблеми використовуються, за його словами, "за принципом: чим гірше, тим більше можливостей прийти до влади".

Кучма також вважає, що новий закон про вибори у Верховну Раду повинен враховувати систему виборів за партійними списками, відмінну від нині діючого виборчого законодавства у частині виборів на пропорційній основі.

Відповідаючи на питання журналістів, Кучма погодився з тим, що у майбутньому в Україні буде пропорційна система виборів до українського парламенту. "Однак не така, як сьогодні (за партійними списками)", - відзначив він.

На думку глави держави, та частина діючого закону про вибори, що припускає пропорційну систему, не сприяє "конструктивній законодавчій роботі" парламентаріїв, що обираються за списками. "У список записали членів політбюро (партій і блоків), будуть постійно сидіти, штани протирати у парламенті. Вони вже, бачите, ні на що не здатні", - заявив Кучма.

Кучма не вважає конструктивною роботу депутатів, обраних у Верховну Раду за списками партій і блоків. На його думку, вони нічого не роблять, "крім "проти" (голосують), або тими акціями, якими вони сьогодні займаються".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування