Удовенківці ще раз підтримали опозицію і віддали ініціативу регіоналам

Субота, 7 вересня 2002, 16:01
Народний Рух України остаточно визначив свою позицію щодо осінніх акцій протесту. 7 вересня на засіданні центрального проводу партії було ухвалено рішення "підтримати осінні акції протесту, взяти участь у заходах блоку "Наша Україна", обласним організаціям самостійно визначитися, в якій саме формі брати участь", повідомляє Рух-прес.

Лідер НРУ Геннадій Удовенко, коментуючи у зверненні до проводу пропозиції щодо переходу до парламентсько-президентської моделі, зазначив, що такий крок ще не означає розвиток демократії, тому що "існує досвід і приклад таких президентсько-парламентських республік як Франція, Португалія, Чехія, Польща, США", ідеться у повідомленні за підсумками проводу.

За словами голови Руху, "історія нашого народу свідчить, що Україна завжди втрачала власну державність в умовах відсутності сильної централізованої влади при наявності агресивних сусідів і орієнтації на них частин населення". "Послаблення державної влади зміцнює кланово-олігархічні угрупування, що призведе до падіння життєвого рівня більшості населення".

Тому Народний Рух вважає за потрібне звернутися до президента України, наполягаючи на більш відповідальному ставленні до розробки і втілення в життя конкретних реформ, від яких залежить саме існування України. "Не можна нехтувати світовим досвідом і власною історією. Занадто високою може виявитися ціна – втрата омріяної поколіннями волі України", - підкреслив Геннадій Удовенко.

Голова Народного руху також звернув увагу проводу на нещодавнє висловлювання прем'єра Анатолія Кінаха з приводу 219-ої річниці Севастополя про те, що Севастополь зустрічає свято "як місто двох держав".

"Народний Рух вбачає у цьому свідчення того, що хронічна нездатність уряду Кінаха забезпечити у своїй політиці дотримання національних інтересів України не є просто збігом випадкових обставин чи ненавмисних помилок. Це свідчить про фундаментальну позицію другої особи в державі, і ця позиція є антиконституційною".

На думку Геннадія Удовенка, треба вимагати від прем’єр-міністра публічного вибачення за антидержавну риторику та публічної заяви про беззаперечне дотримання Конституції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування