Семиноженко ображений, що пропрезидентським силам не вдається "очолити процес"

Субота, 7 вересня 2002, 17:25
Те, як готується і анонсується Форум "За демократичний розвиток України", створюється враження, що цей захід не має нічого спільного ні з демократією, ні з розвитком України, вважає лідер Партії регіонів, віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко.

Як повідомляє служба віце-прем'єр-міністра України, по-перше, вважає він, рішення про участь у форумі представників центристських партій, прийняте "пост фактум", скидається на формалістський крок. Центристські партії позбавлені можливості формувати порядок денний і відчужені від розробки його доктрини, про яку говорив Віктор Ющенко і яка вже підготовлена до початку роботи форуму.

По-друге, наголосив Семиноженко, цей захід буде використано для зміцнення шантажистських позицій опозиції. Форум потрібен опозиції і "Нашій Україні" для того, щоб використати його учасників як "соус", під яким буде подано президентські амбіції окремих персон.

По суті, заявив віце-прем'єр, усім учасникам політичного процесу запропоновано "погратися в статисти в пропагандистських акціях приурочених до президентської виборчої кампанії і затвердити якусь політичну доктрину, про яку нічого не відомо в Україні".

По-третє, на його думку, "розмови про його демократичність і відвертість для участі, м'яко кажучи, перебільшені. На сьогодні в Партію регіонів не надійшло жодних пропозицій про участь у роботі форуму".

"Розвивати демократію недемократичними способами, це все одно, що боротися з тоталітаризмом "методами 37-го року" - сказав Семиноженко.

Форум демократичних сил, що ініціюється блоком Ющенка, відбудеться 14-15 вересня в Києві.

УНІАН

P.S. От УП. Семиноженко вживає слово "центристські" партії, саме так, як рекомендовано називати пропрезидентські партії, які намагаються зараз сформувати більшість за його підтримки. Цікаво, що Семиноженко використовує саме ті доводи, які рекомендовано вживати у "темнику" для опису Форуму. Нагадаємо, що Семиноженко востаннє був процитований ЗМІ, коли фігурально запропонував Кучмі балотуватися на третій термін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування