У Росії Тимошенко покривали тамтешні колеги Азарова

Неділя, 8 вересня 2002, 18:53
Глава Державної податкової адміністрації України Микола Азаров дає зрозуміти, що розслідування кримінальної справи щодо Юлії Тимошенко затягувалося через відсутність механізму обміну інформацією між податковими службами України і Росії.

Коментуючи в суботу увечері на прес-конференції в Ялті підписання меморандуму про взаєморозуміння між ДПАУ й Міністерством РФ у податках і зборах, Азаров сказав: "У нас, ви знаєте, резонансна справа - подання на одного народного депутата перебуває в парламенті". Ця справа, вважає глава ДПАУ, довго розслідували, оскільки між Україною і Росією "не був відпрацьований механізм передачі інформації".

"Ми ще в 1998 році зацікавилися, на яких умовах Україна отримувала російський газ. Доступ до цієї інформації був за сьома печатями, тобто - коло учасників угоди, за якими цінами закуповувалося, за якими цінами постачалося по бартеру обладнання, які схеми розрахунків реалізовувалися. Була досягнута домовленість на рівні наших президентів про те, що нам (ДПАУ) таку інформацію нададуть. Була категорична резолюція Бориса Миколайовича Єльцина надати таку інформацію, однак ми тоді ту інформацію не отримали і, безумовно, це ускладнило і загальмувало процес розслідування цієї резонансної справи", - розказав Азаров.

Звертаючись до міністра Росії у податках і зборах Геннадія Букаєва, глава ДПА України зазначив, що "це (ненадання інформації) пов'язано з вашим попередником".

Тепер же, зі слів Азарова, підписаний меморандум повинен зняти всі перешкоди між податковими службами в подібних питаннях.

"Ми повинні чітко і вчасно отримувати всю необхідну інформацію, для того щоб бізнес міг працювати за прозорими і ясними правилами, і ми хочемо точно так само працювати з нашими бізнесменами", - підкреслив він.

Відповідаючи на уточнююче питання журналістів, чи буде ДПАУ, крім справи ЄЕСУ, розслідувати інші справи, які стосуються торгівлі російським газом, Азаров заявив, що зараз податкова адміністрація веде цілий ряд резонансних справ.

"У одних вже практично все ясно, у інших - вже багато що стає ясним. Думаю, що найближчим часом, з урахуванням того, що нова Генпрокуратура активізувала роботу в цьому напрямі, ми дамо досить багато цікавого і нового матеріалу", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Зброя Піскуна проти Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування