ОМЕЛЬЧЕНКО ЗАПРОПОНУВАВ МІТИНГУВАТИ НА "ЧАЙЦІ"

Понеділок, 9 вересня 2002, 11:04
Київський міський голова Олександр Омельченко вважає "найкращим місцем" для проведення акцій протесту 16 вересня, у разі участі в них понад двадцяти тисяч осіб, спорткомплекс "Чайка". Про це столичний мер заявив у понеділок у Києві в інтерв'ю журналістам.

У зв'язку з цим він нагадав, що київська влада проводить на цьому спорткомплексі державні, культурні, молодіжні й спортивні заходи. Зокрема, тут відбулися заходи за участю Папи Римського Іоанна Павла II, коли були присутні 200 тисяч осіб.

При цьому Омельченко нагадав, що Київська міська рада ще раніше ухвалила рішення, що зона Хрещатику і площі Незалежності як "історична, природоохоронна зона" використовується тільки в одному випадку - для проведення державних свят, зокрема, Дня незалежності, Дня Перемоги, новорічних свят, а також Дня Києва і Дня молоді.

"В усіх інших випадках ця зона не може бути використана. І немає такого поняття, що одним політичним силам можна, а іншим не можна", - заявив Омельченко.

Він також підкреслив, що якби в цих заходах брали участь до 20 тисяч осіб, то для проведення цього заходу міг би бути використаний центральний парк і площа під аркою Дружби народів.

Київський міський голова повідомив, що за станом на сьогодні із заявками на проведення акцій протесту 16 вересня звернулися 3 організації - Комуністична партія України, із заявленою чисельністю учасників 20 тисяч, а також КПУ (оновлена) і "молодіжна організація, яка називає себе просвітницькою і спортивною". Заявлена чисельність двох останніх організацій понад 10 тисяч.

При цьому він нагадав, що згідно з повідомленнями преси, участь в заходах 16 вересня візьмуть участь також Соціалістична партія України, партія "Батьківщина", а також, можливо, ряд партій і організацій, які входять до блоку "Наша Україна".

Омельченко також повідомив, що в понеділок президія Київської міської ради на чолі з його заступником Володимиром Яловим заздалегідь розгляне заявки на проведення акцій протесту 16 вересня, а остаточно вони будуть розглянуті з відповідним прийняттям рішень не пізніше середи – 11 вересня". Опозиція планує проведення акції на Європейській площі в центрі Києва.

Щодо блоку "Єдність", який очолює Омельченко, то він, за словами мера, не буде брати участь в акціях 16 вересня.

У той же час Омельченко не виключає, що представники партії "Єдність" візьмуть участь у Форумі демократичних сил, запланованому на 14-15 вересня в українській столиці. Остаточне рішення про участь в форумі буде прийняте на президії "Єдності".

При цьому він підкреслив, що "Єдність" дотримується позиції про неприпустимість використання в цій акції "деструктивних сил, неконституційних і силових методів".

Він повідомив, що отримав запрошення від лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка на участь партії "Єдність" в цьому форумі.

Омельченко вважає, що Форум демократичних сил повинен стати "круглим столом" з участю представників політичних партій і громадських організацій, який пройде під гаслом "За демократичну Україну!", а також демократизацію суспільства.

Він нагадав, що цей захід, як очікується, пройде в клубі Київського політехнічного інституту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News