Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин відмовився розглядати питання про імпічмент Кучмі

Понеділок, 9 вересня 2002, 12:34
До порядку денного другої сесії Верховної Ради четвертого скликання внесено 474 питання, які охоплюють приблизно 500 законопроектів. Про це на погоджувальній раді повідомив голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

За дорученням погоджувальної ради на минулому тижні депутати у комітетах і фракціях працювали над порядком денним сесії. Внаслідок цього, за словами Литвина, до порядку денного додатково були внесені 25 законопроектів, 42 проекти і постанови з різних причин були виключені.

Основною причиною виключення ряду законопроектів з порядку денного було те, що комітети не готові до розгляду цих документів.
З порядку денного 2-ої сесії Верховної Ради за пропозицією депутатських фракцій і груп, а також комітетів Верховної Ради, виключені проект постанови про інформацію Генеральної прокуратури щодо розслідування обвинувачень президента України Леоніда Кучми у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, незаконної торгівлі зброєю, тиску на судову владу, зловживання службовим становищем і присвоєнні, розтрати державних валютних коштів у особливо великих розмірах, а також постанова про початок процедури відсторонення Кучми з посади президента України у порядку імпічменту і створення спеціальної слідчої комісії.

На погоджувальній раді голова регламентного комітету парламенту Валентин Матвеєв запропонував включити додатково у порядок денний постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата Олега Олексенка у зв'язку зі смертю, а також постанову про предмет ведення парламентських комітетів. Погоджувальна рада ухвалила ці пропозиції.

До порядку денного також включені проект постанови про визначення виборчої системи виборів народних депутатів України, законопроект про вибори народних депутатів України, законопроект з пропозиціями президента про списання і реструктурування заборгованості за квартплату, комунальні послуги, спожитий природний газ, електроенергію, законопроект про внесення змін до закону "Про державні гарантії поновлення внесків громадян України", законопроект про єдиний соціальний податок.

Крім того, у порядок денний також були внесені проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України по розслідуванню причин кризового стану в авіації України, а також інформація Національного банку України про основні засади грошово-кредитної політики України на 2003 рік, звіт про діяльність державної комісії з цінних паперів і фондового ринку за 2000-2001 роки і звіт фонду держмайна про виконання державної програми приватизації за 2001 рік.

Крім того, з порядку денного був виключений проект постанови про інформацію Генеральної прокуратури України з розслідування обвинувачень глави Податкової адміністрації України Миколи Азарова у зловживанні службовим становищем, тиск на суб'єктів виборчого процесу 2002 року, приховування фінансових махінацій з боку деяких високих посадових осіб і виконання протизаконних замовлень, приведене в інформації, наданій майором СБУ Миколою Мельниченком.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...