Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко знає, що потрібно зробити, аби усі були задоволені

Понеділок, 9 вересня 2002, 13:43
Лідер фракції Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко виступає проти зміни нинішнього прем'єра країни Анатолія Кінаха.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у понеділок після погоджувальної ради депутатських фракцій і груп у керівництві парламенту, нагадавши, що за Конституцією уряд призначається на термін повноважень президента.

Він також повідомив, що пропонує створити коаліційний уряд на базі всіх народних депутатів, пояснивши, що є 6 політичних сил, які пройшли в парламент, і посади повинні бути пропорційно перерозподілені між ними.

Для цього, за словами Пустовойтенка, необхідно скласти перелік фракцій і комітетів Верховної Ради, перелік міністерств і відомств, включно з посадою прем'єр-міністра, а також віце-прем'єрів, а потім розподілити його між цими політичними силами по напрямках, до яких більш тяжіє та або інша сила.

"Усі були б задоволені", - підкреслив Пустовойтенко.

Відповідаючи на питання про формування робочої групи щодо внесення змін у Конституцію, Пустовойтенко заявив про необхідність створення конституційної асамблеї, в котру ввійшли би представники всіх партій, громадських організацій і громадськості. За словами депутата, має бути сформований єдиний документ, що згодом був би внесений на розгляд парламенту.

Пустовойтенко вважає, що для внесення змін до Конституції і створення конституційної асамблеї необхідно "максимальне залучення громадськості".

Депутат також підкреслив, що він категорично проти того, щоб зміни в Конституцію "вихоплювали клаптиками". За його словами, це "повинен бути цілісний документ".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування