Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпку не вдається затягти Тимошенко у більшість. А Литвин не відмовляється

Понеділок, 9 вересня 2002, 15:53
Лідер фракції партій "Трудова Україна" - ППУ Сергій Тігіпко вважає, що проводити подальші переговори з БЮТ щодо створення парламентської більшості недоцільно. Водночас переговори з "Нашою Україною" з цього питання він оцінює оптимістично.

В інтерв'ю журналістам Тігіпко зазначив, що він у понеділок розмовляв з Олександром Турчиновим, який сказав, що БЮТ готова вести переговори про входження в більшість лише у тому разі, якщо це питання розглядатиметься в пакеті з питанням про початок процедури імпічменту президента. На переконання Тігіпка - ці два питання не пов'язані між собою - їх так не можна ставити.

Коментуючи хід переговорів щодо формування парламентської більшості з "Нашої Україною", Тігіпко підкреслив, що вони тривають, і "Наша Україна" ніяких умов не ставить. За його словами, сьогодні він планує продовжити переговори з лідером "Нашої України" Віктором Ющенком.

Він також зазначив, що "Наша Україна" повинна зустрітися спочатку з фракціями "дев'ятки", в яких не виникає застережень щодо входження "Нашої України" до більшості. Це, зокрема, "Аграрники України", "Народовладдя", "Демократичні ініціативи" та його фракція, зазначив Тігіпко.

Водночас він відмовився говорити, у яких фракцій є застереження щодо об'єднання з "Нашою Україною", підкресливши, що категоричних застережень від жодної фракції немає. Тігіпко ще раз наголосив, що робитиме все, аби парламентська більшість відбулась з "Нашою Україною".

Сергій Тігіпко також заявляє, що 9 фракцій, які ініціюють створення більшості, продовжать тиск на голову Верховної Ради Володимира Литвина, щоб він взяв участь у формуванні більшості. Про це Тігіпко сказав у понеділок в інтерв'ю журналістам.

За його словами, в понеділок зранку відбулась зустріч "дев'ятки" з Литвином. Ці зустрічі продовжаться і ввечері, додав він.

На запитання, чи погодився Литвин очолити цей процес, Тігіпко відповів: "У будь-якому випадку не відмовився і розпочав дискусії з цього приводу".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...