У Дніпропетровську опозицію образили сильніше за все

Понеділок, 9 вересня 2002, 19:19
У Дніпропетровську відбулася зустріч-мітинг із лідерами опозиційних партій - Соцпартії Олександром Морозом, БЮТ Юлією Тимошенко і Компартії Петром Симоненком.

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна заступник начальника міського управління МВС у Дніпропетровській області Володимир Сидлецький, у мітингу взяли участь близько 400 осіб. Однак організатори оцінюють кількість людей, які прийшли на мітинг, у 5 тисяч.

Виступаючи на мітингу, Тимошенко, Мороз і Симоненко закликали його учасників прийти до Києва 16 вересня і підтримати акцію громадянської непокори, а якщо такої можливості немає – взяти участь в акції на місцях. Зокрема, згадувалася необхідність почати суд над президентом України Леонідом Кучмою.

"Дніпропетровськ - перше місто в Україні, де влада не надала приміщення для прес-конференції", - заявила на імпровізованій зустрічі з журналістами в холі кінотеатру "Родіна" Тимошенко, відзначивши, що заступник мера міста категорично заборонив будь-кому надавати приміщення для проведення прес-конференції лідерів опозиційних партій.

Як повідомив агентству начальник управління у справах внутрішньої політики міськвиконкому Віктор Квітка, "ніхто до міськвиконкому із проханням про надання приміщення для проведення прес-конференції не звертався, питання про приміщення партійці вирішували самі".

16 вересня заявки на проведення акції непокори подали КПУ, СПУ і БЮТ. Акції планується провести в центральному парку біля кінотеатру "Родіна", а також біля обладміністрації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...