До грудня Євросоюз визначиться з "новими деталями" політики щодо України

Вівторок, 1 жовтня 2002, 10:26
Євросоюз стежитиме за ситуацією навколо обвинувачень України в продажу зброї Іраку. Про це заявив комісар ЄС з питань зовнішніх відносин Кріс Паттен по закінченні засідання Ради міністрів закордонних справ, де серед іншого обговорювалися відносини Євросоюзу та України.

Учасники зустрічі обговорювали пропозиції щодо відносин з Україною, Білоруссю й Молдовою, які наприкінці серпня висловили верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана й комісар ЄС з питань зовнішніх відносин Кріс Паттен.

За словами Паттена, нові деталі співробітництва з цими країнами стануть відомими на грудневому саміті ЄС у Копенгагені. Комісар Паттен уважає, що існує велика різниця між прагненням України бути ближчою до ЄС і між реальними реформами в країні. На його думку, така ситуація викликає розчарування Євросоюзу.

Комісар Паттен заявив, що ЄС хотів би бачити більше реформ в Україні. Він повідомив, що представники Євросоюзу ознайомилися з недавніми обвинуваченнями щодо продажу Києвом зброї до Багдада. За його словами, вони сприйняли цю інформацію з певною стурбованістю. ЄС враховуватиме всі ці фактори, оскільки Брюссель хоче розширювати співпрацю з Україною, зазначив Кріс Паттен.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...