Росіяни купують UMC

Вівторок, 1 жовтня 2002, 12:40
Найбільший російський стільниковий оператор - компанія "Мобильные ТелеСистемы" (МТС) домовилася про кукпівлю значного пакета акцій українського стільникового оператора UMC. Подробиці угоди поки тримаються в таємниці, але близькі до неї джерела стверджують, що російська компанія контролюватиме UMC, повідомляє російська ділова газета "Ведомости".

Прес-секретар UMC Андрій Гунтар заявив "Ведомостям", що МТС купила частину акцій UMC. Слова Гунтара підтвердили у прес-службі інвестиційної компанії "Реал", що виступала посередником в угоді. У самій МТС від коментарів відмовилися, пославшись на те, що угоду ще не довершено.

"Чиї саме акції і яку кількість купила МТС, поки що тримається в таємниці. Джерело, наближене до угоди, розповіло кореспондентові "Ведомостей, що МТС купила, як мінімум, контрольний пакет українського оператора. За його словами, МТС викупила 49% у трьох європейських компаній, а також придбала невеликий пакет в "Укртелекому". Представники TDC Tele Danmark і Deutsche Telekom учора відмовилися від будь-яких офіційних коментарів. Глава прес-служби Royal KPN Марінус Потман розповів "Ведомостям", що його компанія збирається продати свою частку в UMC, але не назвав при цьому можливих покупців", пише газета.

"Те, що МТС купує частку саме в UMC, не здивувало експертів ринку. UMC і МТС мають спільного акціонера - Deutsche Telekom. Крім того, 45% акцій іншого основного українського оператора, Kievstar, належать норвезькій Теlenor, що є акціонером головного конкурента МТС - "ВымпелКома".

У той же час в інтерв'ю Інтерфакс-Україна
у вівторок прес-секретар УМС Андрій Гунтар заявив, що він не робив ніякої заяви про продаж частки українського оператора російської компанії.

ЗАТ "Український мобільний зв'язок" зареєстрований у листопаді 1992 року. Його статутний фонд складає $15 млн. У 2001 році компанія дістала чистий прибуток у розмірі $44,3 млн. (ріст у 2,5 рази), прибуток - $215,8 (ріст у 1,5 рази). Компанія обслуговує близько 1,5 млн. абонентів.

Уряд України торік ухвалив рішення про продаж 25% акцій УМЗ із пакета "Укртелекому" приблизно за $100 млн. і планував здійснити угоду в другому кварталі цього року, однак відклав її через погане фінансове становище основного претендента - Deutsche Telekom.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News