Телеканал "Тоніс" залишили журналісти інформаційної служби

Середа, 2 жовтня 2002, 11:22
Головний редактор Інформаційно-аналітичної служби ТК "Тоніс" Олесь Ковальчук, старший редактор інформації Григорій Андрущак, політичний оглядач Ірина Король та спецкор Інна Капиця припинили співпрацю з телекомпанією.

У повідомленні журналістів, поширеному у вівторок, вказано, що причинами такого кроку журналістів стала загроза "політичної цензури", а також "інтриги та матеріально-технічні злидні". "Професіонали вичерпали ресурс компромісів, і в таких умовах працювати не бажають", йдеться у заяві журналістів.

У коментарі УП Олесь Ковальчук повідомив, що "виробництво новин зараз відбувається у ручному режимі в атмосфері постійного втручання керівництва, сюжети, які апріорі не можуть піти, вони не йдуть. Я пов'язую це тим, що хтось перестраховується. У мене була розмова з директором, і мені прямим текстом сказали, що були дзвінки з адміністрації президента, мені сказали – займайтеся всім, чим завгодно, тільки не новинами".

На питання чи не вважає він це цензурою, Ковальчук відповів, що вважає це "тупістю". "Складається враження, що журналістам у нашому інформаційному просторі робити нічого", палко промовив він.

За словами Олеся Ковальчука, 10 жовтня 2001 року його запросили "запускати новини" на телеканалі "Тоніс". "Ми їх запустили, але зараз у нас тільки дві камери, технічні проблеми, люди працюють на гонорарах, вони поза штатом, а це, як ви розумієте, дає можливість маніпулювати людьми". За словами Ковальчука, з "Тонісу" пішли дві людини, які були у штаті, і дві, які були поза штатом.

Олесь Ковальчук також повідомив, що "хотів піти [з каналу] ще у червні, бо моє коло повноважень вже тоді скорочувалося. Зараз же почалось втручання в усе, я не є господарем того, що роблю, я майже усунутий від координації, і верстки, а в останні дні ледь не криком доводилося кричати, що під свою відповідальність я ставлю цей сюжет", сказав Ковальчук.

Він також повідомив, що у понеділок 30 вересня, "коли прийшов на роботу, мене поставили перед фактом, що вже є інша людина на моїй посаді, проте мене ніхто не попередив, нічого ніхто не пояснив". "Я домагався, щоб мені сформулювали претензії, чи був непрофесіоналізм, недбалість, байдужість з мого боку? Жодних пояснень я не отримав", сказав Ковальчук. За його словами, з каналу пішли ті, "хто не переймається тим, де він буде завтра, ті, хто впевнений у своєму професіоналізмі".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування