Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чорномирдін – геть" – нове гасло опозиції?

Середа, 2 жовтня 2002, 13:26
Опозиційні фракції пропонуватимуть Верховній Раді розглянути питання про можливість відкликання Віктора Чорномирдіна з посади Надзвичайного і Повноважного посла Росії в Україні у зв'язку "з його зневажливим ставленням до окремих політичних сил України". Про це заявив на прес-конференції член фракції СПУ Микола Рудьковський, коментуючи прес-конференцію Чорномирдіна, яка відбулася у вівторок, під час якої він скептично оцінив наміри "четвірки" звернутись з листом до президента РФ Володимира Путіна.

Представник СПУ зауважив, що "скептична оцінка та зневажлива форма, в якій він говорив про опозицію, не повинна бути вибачена українським політикумом". Рудьковський при цьому додав, що жоден український політик не говорив так зневажливо про своїх російських колег.

Народний депутат висловив сподівання, що це - особиста позиція Чорномирдіна, яка ніяк не відображає позицію російських політиків та російського президента. Рудьковський наголосив, що оцінює звернення "четвірки" до Путіна як мудрий крок, оскільки опозиція серйозно ставиться до Росії як до стратегічного партнера. Депутат сказав, що він вважає, що якщо Путін хоче будувати відносини з Україною і українським політикумом на перспективу, то він не може відмовитись від зустрічі з лідерами політичних сил, яких підтримують 70% населення України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування