Піскун готовий посадити всіх лідерів опозиції. Якщо парламент дозволить

Середа, 2 жовтня 2002, 15:36
Генеральний прокурор України Святослав Піскун називає імена шести народних депутатів, на яких може бути внесене подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності: Петра Симоненка, Олександра Мороза, Юлії Тимошенко, Олександра Турчинова, Степана Хмари і Михайла Павловського.

У середу в Києві в інтерв'ю журналістам він заявив, що вбачає у зв'язку з подіями 16 вересня у діях Симоненка, Мороза і Тимошенко "елементи складу злочину".

Піскун нагадав, що ряд народних депутатів "у зв'язку з подіями 16 вересня ходили на телерадіокомпанію (УТ-1)". "У діях тих, хто знаходився внизу, ми поки не бачимо складу злочину, але троє, які піднялися вгору (Симоненко, Мороз і Тимошенко), перешкоджали роботі журналістів, не дали їм вийти в ефір. Це - звичайний злочин, який передбачений відповідною статтею Кримінального кодексу України", - сказав генпрокурор.

Він також убачає елементи складу злочину і у діях тих народних депутатів, які ночували в адміністрації президента України в ніч на 25 вересня. "Це - перешкода роботі адміністрації президента", - підкреслив Піскун. Серед цих депутатів він назвав Хмару, Турчинова і Павловського.

"Але Турчинов і Хмара - члени регламентного комітету Верховної Ради. Як вони самі на себе будуть розглядати подання? Це етично чи ні? Я б на місці цих депутатів вийшов з комітету, щоб подання було розглянуте об'єктивно", - сказав генпрокурор.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...