Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плівки Мельниченка монтувалися на комп'ютері... без колонок

Середа, 2 жовтня 2002, 17:19
Народний депутат України Микола Рудьковський (фракція Соцпартії) заявляє, що епізоди записів екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, що свідчать про причетність вищих посадових осіб до вбивства Георгія Гонгадзе, не монтувалися на його комп'ютері.

Раніше у цей же день генпрокурор України Святослав Піскун сказав, що цей епізод записів був змонтований на комп'ютері колишнього помічника народного депутата Олександра Мороза, нинішнього народного депутата Рудьковського. Зі слів генпрокурора, цей монтаж був початий 18 вересня 2000 року і тривав протягом місяця.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу Рудьковський нагадав, що "американська експертиза, проведена Брюсом Кенігом, підтвердила автентичність "записів Мельниченка". На експертизу, зі слів народного депутата, були передані не ті епізоди, які озвучив з парламентської трибуни Мороз, а оригінали запису більшого об'єму часу.

"У слідчій комісії Верховної Ради у "справі Гонгадзе" і у Генпрокуратурі є два диски із записами Мельниченка", - підкреслив Рудьковський, зазначивши, що там є і суцільні багатогодинні епізоди і 18-й епізод, оприлюднений Морозом.

"В одному файлі (оприлюдненому Морозом) сім епізодів "по Гонгадзе", які вміщуються у 18 хвилин. Ці епізоди не монтовані, але вони скомпоновані, щоб їх легше було прослухати", - сказав він.

Рудьковський також повідомив, що "записи Мельниченка" вперше були завантажені у його комп'ютер у січні 2001 року, за день до того, як у його квартирі був проведений обшук. "Отримавши записи, я навіть не встиг їх прослухати, і дзвонив брату по мобільному телефону - просив купити колонки до комп'ютера. Вони прослухали і вилучили комп'ютер", - сказав депутат, додавши, що навіть програми, яка б читала ті записи" у нього у комп'ютері не було.

"Я збираюсь подати в суд на генпрокурора Піскуна (у зв'язку із його заявою). І я цей суд виграю", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування