Ющенко буде мітингувати 12 жовтня, бо все – "як об стінку горохом"

Середа, 2 жовтня 2002, 21:50
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко заявляє, що 12 жовтня, в день наступних акцій протесту, очолювана ним сила буде там, "де буде її виборець".

"Ми будемо там, де буде наш виборець. Він буде на вулиці – і ми будемо на вулиці", - сказав Ющенко в середу ввечері в ефірі кабельного телеканалу НБМ.

Основа конфлікту, за словами Ющенка, в тому, що "жменя людей, які представляють владу, але не мають відповідного мандату, не слухають голосу людей, голосу партій, які мають відповідні мандати". "Те, що 16 вересня ми були на вулиці – це говорить, що в українському конфлікті немає ідеологічної основи, є соціальна основа", - сказав лідер "Нашої України".

В той же час Ющенко зазначив, що фракція "Наша Україна" залишається "у позиції переговорного процесу" і демонструє лояльність до влади.

"Але якщо наші ініціативи будуть як горохом об стінку відкочуватися назад", то "Наша Україна" робитиме все включно до участі в акціях "радикального характеру", щоб або повернути владу у переговори, або проводити дострокові вибори.

"Коли політичні сили один раз говорять, другий, третій, четвертий, але нас не чують, не показують – тоді починає говорити вулиця. Припустимо, не пустили автобуси [на в'їзді до Києва, як трапилося 16 вересня]. Але колись прийде час, і міліція не зможе заблокувати автобуси, електрички не здатні будуть відмінити, і телебачення працюватиме… Це буде при умові, якщо влада не прийде діалогу"

Ющенко сказав, що не хотів би цього: "Цей варіант дорожчий, непрогнозований, вимагає більше ресурсів, часу, цей шлях не характерний для демократичних країн, бо це просто боротьба з режимом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News