Опозиція бере Кучму під захист

Четвер, 3 жовтня 2002, 13:21
Опозиція візьме Леоніда Кучму "під захист", якщо він зважиться достроково залишити посаду президента, заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час ефіру на Громадському радіо у середу.

На думку народного депутата, якщо президент "все ж таки, думає про свою особисту долю та про долю своєї родини, навіть якщо він не думає про долю цілого народу України, то він має сьогодні досягнути певних домовленостей з опозицією, і під захистом опозиції достроково піти у відставку".

В іншому випадку, якщо Кучма "все ж таки буде тягнути ту лямку ще два із зайвим роки", то "його відповідальність буде досить-таки суттєвою після того, як його переоберуть", підкреслила Юлія Тимошенко.

Виступаючи у вечірньому ефірі Громадського радіо лідер БЮТ дещо розкрила подробиці нових протестних акцій, які відбуватимуться найближчим часом.

За словами Тимошенко, опозиція наразі розгорнула "серйозну роботу" із студентством. За її словами, невдовзі відбудуться акції громадянського протесту, які "за пропозицією студентів Києва та ближчих регіонів", разом з опозицією проводитимуть студенти. Народний депутат відмовилася називати точну дату цієї акції. "Тому що просто студентів замкнуть в аудиторіях, стеження за ними влаштують, не випустять їх. Студенти знають – коли", сказала вона.

Крім того, 12 жовтня відбудеться ще один масовий захід – "Народний трибунал". За словами Тимошенко, в цій акції братимуть участь фахові юристи, "які працювали на посадах генерального прокурора, суддів, будуть власне судді діючі". "Ми професійно, з точки зору юриспруденції, права, аналізуватимемо все, що зробив Кучма за 11 років на фактичних даних, які у нас є", зазначила лідер БЮТ. На акцію запрошуються адвокати, які захищатимуть Кучму. За словами Тимошенко, організатори трибуналу зважатимуть на їхню думку.

Народний депутат також повідомила про те, як вчинятимуть опозиційні фракції у випадку, якщо пропрезидентська більшість позбавить їх комітетів. За словами Тимошенко, "скільки у нас вистачить сил, ми будемо блокувати діяльність цього парламенту". Попереджаючи заяви президента про те, що опозиція заважає приймати "гарні закони", народний депутат зауважила, що "від цієї більшості не народиться законів, які сьогодні потрібні суспільству".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News