Кучма більше не буде психувати. "Падлюку" Бойка проводжають на пенсію

Четвер, 3 жовтня 2002, 14:03
Вища Рада юстиції України днями внесе до Верховної Ради України подання про звільнення з посади голови Верховного суду України Віталія Бойка у зв'язку з його виходом у відставку.

Як повідомив у четвер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби ВРЮ Сергій Іченський, відповідне рішення було прийнято у середу у Києві на засіданні Вищої ради юстиції після закінчення розгляду заяви самого Бойка. 30 вересня йому виповнилося 65 років, що є граничним віком для судді.

Як пояснила в інтерв'ю агентству керівник прес-служби Верховного суду України Ліана Шляпошникова, новий голова ВС буде обраний на пленумі ВС, відповідно до українського законодавства.

Говорячи про можливу дату пленуму, Шляпошникова зазначила, що пленум буде скликаний після того, як Верховна Рада України ухвалить рішення про відставку нинішнього голови.

Бойко був обраний головою Верховного сулу парламентом України 21 грудня 1994 року, відповідно до діючої тоді норми закону.

Зараз обирати голову ВС терміном на 5 років може тільки пленум шляхом таємного голосування. Голова ВС не може знаходитися на цій посаді більше двох термінів.

Інтерфакс-Україна

Читайте також епізод з плівок Мельниченка про те, як Кучма назвал Бойка "падлюкою"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування