Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Кольчуги" зіпсують ще й відносини України та ЄС

Четвер, 3 жовтня 2002, 14:20
Перспективи подальшого розвитку взаємин між Україною та ЄС обговорювали в середу в Брюсселі в Європейському парламенті члени Європарламенту Ян Марінус Вірсма і Чарльз Таннок та їхні колеги з парламенту українського: Борис Тарасюк та Іван Кириленко. Як передає кореспондент радіо Свобода, "гаряча тема" - "Іракгейт" також обговорювалася на зустрічі.

Під час засідання Міжпарламентського комітету України і ЄС сторони обговорили порядок денний наступного розширеного засідання, яке відбудеться в Брюсселі 11 та 12 листопада. Згідно зі словами Бориса Тарасюка, порядок денний охоплюватиме широкий спектр політичних та економічних питань.

Щодо питання поставок "Кольчуг" до Іраку, то екс-міністр закордонних справ зазначив, що "це питання, як нам висловлювали наші колеги з Європарламенту, не може не позначитися негативно на атмосфері наших стосунків".

Голова Комітету Європейського парламенту з міжнародних зв’язків Чарльз Таннок, зокрема, зазначив, що політика ЄС багатовекторна, і США для ЄС є стратегічним партнером. І тому погіршення взаємин між Сполученими Штатами й Україною відповідно внесуть негативні настрої й між ЄС та Україною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...