Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держсекретарі ЄС приїдуть в Україну на місяць пізніше, ніж планували

Четвер, 3 жовтня 2002, 14:37
Візит "трійки" держсекретарів Європейського союзу (Греції, Данії, Іспанії) в Україну, намічений на 11 жовтня, перенесений на 5 листопада, повідомив держсекретар МЗС України з питань євроінтеграції Олександр Чалий.

У четвер на засіданні прес-клубу МЗС України у Києві Чалий зазначив, що перенесення візиту пов'язане з проханням головуючої в ЄС Данії, яка мотивувала це завантаженістю при підготовці самміту Євросоюзу в Копенгагені.

Чалий також нагадав, що з боку ЄС "конкретні питання" про постачання Україною радарів "Кольчуга" в Ірак не підіймалися й ЄС збирається обговорити цю проблему на рівні "трійки".

"Ми цінимо збалансовану позицію Євросоюзу у цьому питанні", - відзначив дипломат. При цьому він ще раз підкреслив, що Україна готова до спільного розслідування інформації про ніби незаконний продаж "Кольчуг".

Коментуючи на прохання журналістів можливі наслідки збройного скандалу на стосунках України й ЄС, Чалий висловив думку, що "сам по собі скандал негативно на цих стосунках не позначиться.

Головне, з його слів, які цей скандал буде мати наслідки саме для України. Чалий також повідомив, що найближчим часом у Львові він збирається провести робочу зустріч з польським прем'єром Лешеком Міллером у рамках роботи 2-го Економічного форуму з питань прикордонної співпраці.

Як повідомлялося раніше, у ході візиту держсекретарів ЄС у Києві планувалося, зокрема, обговорити обвинувачення США про незаконне постачання в Ірак радарних установок "Кольчуга".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...