Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УНІАНІ ТРИВАЄ ПРОТИСТОЯННЯ

Четвер, 3 жовтня 2002, 15:15
Журналісти інформаційного агентства УНІАН та керівництво агенції поки не дійшли спільної згоди щодо вирішення конфлікту, який виник у колективі. Зараз серед працівників агентства поширені два тексти заяви, один з них розроблений виконуючим обов'язки генерального директора Василем Юричком, інший – журналістами агентства.

У варіанті, запропонованому керівництвом УНІАНу, констатується, що "конфлікт вичерпаний" та агентство декларує "незмінність стратегії інформаційної діяльності, яка полягає в неупередженому та об'єктивному висвітленні подій і точок зору всіх політичних сил".

Також керівництво УНІАН "зобов'язується проводити кадрові перестановки у колективі, чітко дотримуючись законодавства України".

Водночас, у тексті договору, підготованому журналістами, уніанівці вимагають мораторію на звільнення до 4 квітня 2003 року. Також журналісти зажадали гарантій, що керівництво УНІАНу "не вдаватиметься до спроб цензорування інформаційних матеріалів, і не вноситиме до матеріалів змін без обговорення з автором".

У четвер після обіду в УНІАНі проходять збори працівників агентства, які обговорюють свої подальші кроки. До УНІАНу також під'їхала група журналістів (Роман Скрипін, Юлія Мостова, Сергій Шолох, Олег Медведєв, Микола Вересень, Олександр Кривенко, Олесь Ковальчук та інші), а також глава Комітету з питань інформаційної політики Верховної Ради Микола Томенко, щоб висловити солідарну підтримку колективу агенції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...